Abel, fisioterapeuta i osteòpata

Ja són 20 anys al servei de la salut!

Un camí, una vocació,  amb molts moments de felicitat i també d’algunes decepcions, amb certeses i també interrogants.  Interrogants que són un  estímul   per seguir endavant,  i crear nous coneixements per solventar tals desafiaments.

No podría ser d’altra manera, la naturalesa d’aquesta professió ens condueix a la cerca d’aquest coneixement continuat per seguir ajudant als nostres pacients.

I jo mateix amb les decisions que he pres a l’hora de buscar aquest coneixement puc dir que he tingut la sort d’aprendre amb referents en la matèria de varies disciplines de la salut:  Iniciant aquest camí amb els estudis de fisioteràpia (1997-2000), descobrint l’Osteopatia ( 2000-20006 amb Roland Lorilleux i la seva escola  (primera a Espanya des de 1992),  amb el lema que defineix l’essència Osteopàtica: “El moviment és vida” A.T. Still , fundador de la Osteopatia. 

Entre 2009-2011 a la Universitat de Barcelona (UB) amb el màster de Podoposturologia de la mà del professor Ignasi Beltrán,  on vaig tenir la sort també de poder estudiar i apendre amb Philippe Villeneuve, un dels referents de la Posturologia Internacional.

Uns anys més tard , entre 2013-2014 descobreixo el camp de la Kinesiologia, amb el gran mestre  i persona Jordi Recio, Químic i mestre de Kinesiologia, membre de la KHAI (Associació Internacional de Kinesiologia Holística).

Des del 2015, i fins l’actualitat, sempre amb la integració dels coneixements anteriors i amb d’altres seminaris i congressos d’actualització, m’he format amb Psiconeuroimmunología Clínica, a través de PNI Europe.  Institut científic internacional dirigit per Leo Pruiboom, Dr. en Bioquímica, fisioterapeuta i antropòleg, investigador científic i pensador en medicina evolutiva,  fundador d’aquesta metadisciplina  a nivell europeu.

Ara ja sabem explicar científicament , com l’estrés per exemple, pot ser l’inici d’un dolor sense causa mecànica o  com el nostre marc social pot influir en la nostra salut a través del nostre sistema immune. Com el nostre microbioma és una de les claus per entendre la nostra supervivència i com els hàbits de vida, menjar, biorritme, descans, tenen un gran impacte sobre aquesta.

És per això que a dia d’avui més que mai,  per poder seguir ajudant als nostres pacients com a fisitoerapeutes/osteòpates hem d’abraçar aquesta visió integradora de la ciència ,  imprescindible per a seguir caminant cap a la salut!

Osteopathie

Gràcies a totes aquelles persones que han passat per aquesta consulta, als que he pogut ajudar i als que no. Totes formaran part de la meva essència personal i professional.